Vánoční soutěž - 1. místo

1. místo
2. místo
3. místo

Tamara

1 misto 1 misto 1 misto

 

Koledička pro Ježíška - MUDr. Doležala

 

Venku sněží, kapr voní
dárečky už každý balí
Vánoce jsou zase tady
radost mají velcí, malí.

Pod stromečkem čekáme
co nadělí nám Ježíšek
tomu auto, tomu zájezd
nebo krásný kožíšek.

Já však mám jen jedno přání
co nepřeje mi klidné spaní.
Toužím býti ženou krásnou, vnadnou
podprsenku mám však stále tristně prázdnou!

Vycpávkami řešit vnady?
Kdepak holka, marná snaha!
Zde pomůže pouze a jen
klinika Plastika Praha!

Jen doktor Doležal má teď mé štěstí
ve svých zlatých ručičkách
mezitím, co Ježíšek spí
ve svých malých jesličkách.

Pod stromečkem manželovi
budou zářit očička
jeho žínka bude brzy
krásná, vnadná kočička!

Tuto velkou naději
můžeme si v srdci hřát
to jen proto, že pan doktor
Ježíškem rozhodl se stát!

Jeho šťědrost obdiv budí
obdaří jednu z nás krásou!
S nadějí v srdci se budím
kéž bych byla já tou šťastnou!

Návod na Vánoční prsa

Základ díla tvoří plát z piškotového těsta. K jeho vytvoření potřebujeme: 200 g polohrubé mouky, 130 g moučkového cukru, 4 vejce, 5 lžic horké vody a 1/3 prášku do pečiva. Smícháme vodu, 4 žloutky a moučkový cukr, vyšleháme do pěny, přimícháme sníh ze 4 bílků a na závěr vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech na pečící papír a upečeme plát. Pečící papír použijeme proto, abychom mohli plát snadno přemisťovat.

Ze stejného těsta, jako jsme upekli plát, upečeme 2 bochánky. Na bochánky ale použijeme pouze poloviční dávku surovin. Těsto vlijeme do pečlivě vymazaných a vysypaných misek velikosti našich tužeb a dáme péct.

Zatímco se těsto peče, si připravíme krém z 0,5 l mléka, 1 vanilkového pudinku, 6 lžic cukru a 200 g másla nebo Hery. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink a ještě za horka do něj vmícháme máslo (nebo Heru). Chladnoucí pudink občas zamícháme, aby se na něm neudělal škraloup.

Z papíru si vystřihneme šablonu obrysu těla. Plát z piškotu přeneseme na pracovní desku a podle šablony vyřízneme. Zbytky piškotu uschováme na později. Plát podélně rozřízneme, odklopíme, pomažeme ovocnou marmeládou a opět přiklopíme.

Upečené bochánky seřízneme ještě v miskách do roviny a vyklopíme. Vnitřek bochánků vydlabeme, naplníme krémem a přiklopíme na piškotový plát.

Vydlabaný piškot z bochánků a zbytky piškotu z plátu smícháme s trochou krému a zalijeme několika lžícemi rumu. Důkladně hněteme až do konzistence připomínající hustou bramborovou kaši. Vzniklou hmotu použijeme na domodelování prsou. Prsa vymodelujeme dle našich představ a celý dosavadní výtvor pomažeme krémem, abychom vyhladili všechny nerovnosti. Dáme do chladu ztuhnout.

Mezitím se připravíme na potahování. Potahovací hmotu K2 rozdělíme na dva kusy v přibližném poměru 1:2. Větší díl obarvíme gelovou potravinářskou barvou Wilton, odstín Creamy Peach (stačí na špičku nože) a hněteme dokud se barva dokonale nespojí s hmoutou. Když je hmota dokonale vláčná, přeneseme ji na pečící papír a rozválíme na plát tenký 2-3 mm, který musí být větší než tělo z piškotu. Rozválený plát přeneseme na piškotové tělo a pečlivě uhladíme a vytvarujeme. Přebytečnou potahovací hmotu odřízneme. Z odříznutých zbytků hmoty oddělíme kousek, který ještě dobarvíme kakaovým práškem a vytvoříme bradavky, které přimáčkneme na piškotová prsa.

Ze zbylého bílého dílu K2 odebereme část, ze které vymodelujeme krajku na podprsenku. Na vytvoření okraje krajky použijeme vidličku. Hotovou krajku přiložíme na prsa, přesahující zbytek odkrojíme.

Na vytvoření podprsenky a bolerka použijeme všechny zbytky potahovací hmoty, kterou obarvíme na červeno odstínem Red. Po obarvení rozválíme na pečícím papíru na plát tenký 2-3 mm, vyřízneme tvar podprsenky a bolerka a přeneseme na piškotové tělo. Uhladíme a přesahující zbytky hmoty odřízneme. Dozdobíme vánočními motivy dle našeho vkusu a sladké dílo pokušení je hotovo!
Dobrou chuť!